GELUIDDEMPER 50 CM - Ø 315 MM FLENZEN

€ 75,04

Metalen geluiddemper voor ventilatoren en spraakdemping. Lengte 50 cm en Ø 315 mm aansluitflenzen.

- +
GELUIDDEMPER 50 CM - Ø 315 MM FLENZEN
Art.nr.: c442130

Metalen geluiddemper voor ventilatoren en spraakdemping. Lengte 50 cm en Ø 315 mm aansluitflenzen.

METALEN GELUIDDEMPER VOOR VENTILATOREN
Deze geluiddempers zijn van zeer hoge kwaliteit en geheel vervaardigd van gegalvaniseerd plaatstaal, waardoor absoluut corrosievrij. De aansluitflenzen zijn stevig gemonteerd op de dempers met behulp van schroeven en klinknagels. Ze zijn aan de binnenzijde voorzien van een lang vezelige glaswoldeken met een volumegewicht van ca. 24 kg/m3. Hierdoor wordt een hoge geluidsabsorptie en een laag uitgestraald geluid verkregen. Onbrandbaar volgens DIN 4102 klasse A1.

Toepassing:

  • Als over spraakdemper
  • Na retourroosters
  • Voor toevoerroosters
  • Achter volumeregelaars, ventilatoren enz.

Product informatie:

  • geluiddemper voor o.a. spraakdemping, ventilatoren
  • lengte van de demper = 500mm
  • diameter van de demper: Ø400mm
  • aansluitflenzen Ø315 mm
  • uitgevoerd in gegalvaniseerd plaatstaal

Werking van de Geluiddemper
Het principe van de geluiddempers is even simpel als effectief; ventilatoren die afblazen of aanzuigen zorgen ervoor dat de lucht die erdoor stroomt een krachtige werveling maakt die natuurlijk ook geluid produceert. Deze lucht wordt door het afvoerkanaal geslingerd naar de geluiddemper toe. Zodra de lucht de demper bereikt wordt hij door zijn ronddraaiende beweging door de isolerende laag van de geluiddemper geperst, deze isolerende laag zorgt dan voor de absorptie van het geproduceerde geluid. Zodoende produceert de lucht die direct uit de geluiddemper stroomt vrijwel geen geluid meer. Indien men de geluiddemper juist monteert en de juiste capaciteit ventilator bij de juiste demper kiest, dan is het mogelijk om een fluisterstille installatie te maken.
Welke geluiddemper op welke ventilator ?
Om een capaciteitberekening te maken welke geluiddemper bij welke ventilator past kan men uitgaan van de aansluitflens van de geluiddemper en de te gebruiken ventilator. In feite is het zo dat als een geluiddemper bijvoorbeeld 125 mm aansluitflenzen heeft men dan ook een ventilator met een maximale flensdiameter van 125 mm ermee mag combineren. Wel kan men bijvoorbeeld een ventilator met een aansluitdiameter van 100 mm op een geluiddemper met een flensdiameter van 125 mm aansluiten met behulp van ventilatiehulpstukken. Men mag in ieder geval niet een hogere flensdiameter ventilator aansluiten op een geluiddemper met kleinere flensaansluitingen.

Montage van de Geluiddemper
Om een optimaal geluiddempend effect te krijgen is het belangrijk dat men de demper met de uitblaaszijde zo dicht mogelijk plaatst bij de plaats waar de afgezogen lucht naar buiten toe wordt geblazen. Omdat dit niet op alle plaatsen mogelijk is dient het aanbeveling om in ieder geval het gebruikte verlengstuk tussen de uitblaaszijde van de geluiddemper, en de plaats waar de afgezogen lucht naar buiten toe wordt gevoerd zo kort mogelijk is. Alle verlengstukken die men aan de uitblaaszijde van de geluiddemper monteert heffen namelijk een gedeelte van het dempend effect op. Plaats de geluiddemper met de uitblaaszijde zoals hierboven beschreven, men kan hem bijvoorbeeld ophangen aan ketting, op een plank of steunen monteren, of op de grond leggen. Zorg er hoe dan ook voor dat de geluiddemper stevig vast gemonteerd zit. Schuif de slang die aangesloten zit op de afzuig- of aanzuigventilator ( al naar gelang van welke men het luchtgeluid wil dempen ) over de overgebleven flens van de geluiddemper, de slang kan bevestigd worden met slangklemmen of sterke tape. Indien de slangdiameter van de te gebruiken slang van de ventilator dunner is dan de aansluiting van de geluiddemper, dan kan men dit opvangen met een verloopstuk of een flensbus ( de keuze voor verloopstuk of flensbus heeft alleen betrekking op de situatie ter plaatse ) met dezelfde diameter als de aansluitingen van de geluiddemper. Het verloopstuk of flensbus past in de aansluitingen van de geluiddemper. Men dient ervoor te zorgen dat beide aansluitingen van de geluiddemper goed aansluiten op de gebruikte hulpstukken om zodoende een lekvrije afdichting te krijgen.

shippingVerzending wereldwijd
returnGratis retour binnen 7 dagen indien in aanmerking komend, zo eenvoudig
supplierLeverancier geeft rekeningen voor dit product
paymentBetaal online of bij ontvangst van goederen